Energielabel woning

Wilt u uw woonruimte verkopen of verhuren? Sinds 2008 speelt het energielabel voor woningen bij de verkoop van uw huis een belangrijke rol. Als huiseigenaar bent u verplicht om een energielabel te overhandigen aan de koper of huurder van uw woning. Dit geldt voor woningen ouder dan 10 jaar, maar ook voor jongere woningen is een energielabel voor potentiële kopers een handige vergelijkingstool. NRG-label biedt u een gecertificeerd energielabel voor uw woning.

Voordelen energielabel woning

Voor het opstellen van de verkoop- of huurprijs wordt o.a. het energielabel gebruikt. Met het energielabel is de relatieve energiezuinigheid van verschillende woningen goed te vergelijken. Energiekosten zijn een groot deel van de maandelijkse lasten. Potentiële kopers of huurders kunnen met het energielabel eventuele verschillen in maandelijkse energiekosten tussen vergelijkbare woningen inzichtelijk krijgen.
Een energielabel voor uw woning van NRG-label biedt natuurlijk meer voordelen. Een groen energielabel (klassen A, B en C) kan u als verkoper een hogere verkoopprijs opleveren. Uit een onderzoek in Californië blijkt dat woningen met een groen label, gemiddeld 9% meer opleveren! Daarnaast kan een groen energielabel bijdragen aan een snellere verkoop van de woning, en biedt het onderhandelingsmogelijkheden. Het energielabel, en met name het maatwerkadvies, is een must wanneer u overweegt energiebesparende maatregelen in uw woning uit te gaan voeren. NRG-label adviseert u bij het maken van keuzes.

Uiteraard is de belangrijkste reden voor een energielabel, mensen bewuster te maken van hun energieverbruik!

Energielabel woning van NRG-label

NRG-label biedt u een gecertificeerd energielabel. Onze EPA-adviseur komt bij u thuis op een moment dat het u uitkomt. Wilt u meer weten over het energielabel voor uw woning, of een vrijblijvende offerte aanvragen, neem dan contact op met NRG-label.