Het energielabel

Kent u het energielabel? Een energielabel voor uw woning is van belang als u erover denkt om uw huis of appartement te verkopen. Met het energielabel geeft u een handvat voor potentiële kopers. Hiermee kunnen zij een vergelijking maken op het gebied van energiezuinigheid tussen vergelijkbare woningen.

Energielabel verplicht

Betrouwbare informatie over de energiezuinigheid van uw woning kan een belangrijk verkoopargument zijn. Vanaf 2008 zijn verkopers en verhuurders verplicht een energielabel te overhandigen aan de nieuwe eigenaar of huurder. De laatste tijd zijn er verschillende voorstellen geweest om hier veranderingen in aan te brengen, voor de huidige stand van zaken kunt u contact met ons opnemen.

Puntensysteem huurwoning en energielabel

Sinds 1 juli 2011 is het woningwaarderingsstelsel (WWS) veranderd. Hiermee heeft het energielabel een grotere rol in de berekening van het puntenaantal van een zelfstandige huurwoning. Met behulp van het energielabel kan de maximale huurprijs vastgesteld worden. Dus zowel huurders als verhuurders kunnen een energielabel van NRG-label goed gebruiken.

Energielabel van NRG-label

NRG-label biedt u een gecertificeerd energielabel. Onze EPA-adviseur komt bij u thuis op een moment dat het u uitkomt. Wilt u meer weten over het energielabel voor uw woning, of een vrijblijvende offerte aanvragen, neem dan contact op met NRG-label.